
۱۰ ویژگی شخصیتی جالب که از والدین خود به ارث میبرید
عشق به قهوه

آیا شما قهوه زیاد مینوشید؟ اگر جواب آری است، مسئول این ماجرا ژنهای شما هستند. دانشمندان مطالعه گستردهای را روی افرادی که نمیتوانند بدون قهوه زندگی کنند و افرادی که توانایی این کار را دارند انجام دادهاند. نتایج این مطالعه نشان میدهد که گروه دوم (افرادی که بدون قهوه هم راحت زندگی میکنند) دارای ژنهاییاند که باعث میشوند این افراد با سرعتی کم کافئین را جذب کنند و این قابلیت یعنی کمتر از دیگران به قهوه احساس نیاز میکنند.
لینک) را مطالعه کنید.">
کوررنگی از مادر به ارث میرسد.
عدم توانایی در ایجاد تمایز بین رنگهای مشخص معمولا از ژنها به ارث میرسد. ژنی که باعث چنین ویژگیای در پسرها میشود معمولا از مادرها به ارث میرسد. در بیشتر موارد این مردها هستند که از کوررنگی رنج میبرند. دلیل این مسئله این موضوع است که نقص در کروموزوم X مادری مردها در داخل ساختار ژنتیکی آنها جبران نمیشود در حالی که زنان دارای یک کروموزوم X «اضطراری» هستند که از پدر خود به ارث میبرند. پیشنهاد میکنیم مطلب «فرزند شما چه شکلی خواهد شد؟» (لینک) را مطالعه کنید.

لینک) را مطالعه کنید.">
میزان بالای کلسترول خون
بسیاری از مردم معتقدند بالا بودن کلسترول خون به چیزهایی که میخوریم ربط دارد. اگر شما میخواهید عمر طولانیتری داشته باشید بهتر است سبزیجات و میوه بخورید و به اندازه کافی ورزش کنید. اما گاهی بالا بودن کلسترول خون نه تنها به سبک زندگی ما ربط ندارد بلکه کاملا وابسته به ژنهای ماست. یک نفر از هر ۵۰۰ نفر دارای یک جهش ژنی خاص است که باعث انباشت کلسترول در خون میشود. این افراد اگر فقط در زندگی سبزیجات بخورند باز هم کلسترول خون بالایی خواهند داشت. پیشنهاد میکنیم مطلب «تاثیر ژنها روی وزن افراد» (لینک) را مطالعه کنید.

لینک) را مشاهده کنید.">
الگوی ریزش مو از مادر به ارث میرسد.
یکی از ژنهایی که نقش مهمی در ریزش مو بازی میکند کروموزوم X است. مردان این ویژگی را از مادر خود به ارث میبرند. البته مادر خود را به دلیل ریزش مویتان سرزنش نکنید چون ژنهای دیگری در این ماجرا دخیلاند که از پدر به ارث میرسند. علاوه بر این، عوامل محیطی نیز در ریزش مو تاثیرگذارند. پیشنهاد میکنیم ویدئوی «چرا بعضیها کچل میشوند؟» (لینک) را مشاهده کنید.

لینک) را مطالعه کنید.">
دیابت شروع جوانی در افراد جوان
دیابت نوع ۲ معمولا در بزرگسالان به وجود میآید. اما گاهی این نوع دیابت در کودکان و جوانان با یک سبک زندگی فعالانه نیز ظاهر میشود. به این بیماری دیابت شروع جوانی میگویند و در نتیجه یک جهش ژنی به وجود میآید که البته رژیم غذایی نامناسب در آن بیتاثیر نیست. پیشنهاد میکنیم مطلب «ژندرمانی چیست؟» (لینک) را مطالعه کنید.

لینک) را مشاهده کنید.">
محبوبیت
شاید عجیب به نظر برسد، اما رمز محبوب بودن در پشت ژنهای شما پنهان شده است. پژوهشگران دانشگاه هاروارد پس از سالها مطالعه طاقتفرسا به چنین نتیجهای رسیدند. آنها معتقدند که در میان نیاکان ما، افرادی که دارای اطلاعات ارزشمندی در مورد منابع غذایی بودند و بیش از دیگران خطر میکردند در معرض توجه گروههای جامعه بودند. این افراد ژنهای خود را به نسلهای بعدیشان منتقل کردهاند. افرادی که چنین ژنهایی را به ارث بردهاند همانهاییاند که در بین دیگران محبوباند و مردم به دوستی با آنها علاقه دارند. این ژنها چگونه منتقل شدهاند؟ پژوهشگران هنوز به پاسخ دقیقی برای این پرسش نرسیدهاند. پیشنهاد میکنیم ویدئوی «تولید انسان با خواندن ژنها» (لینک) را مشاهده کنید.

برچسبها:



اگر این مطلب برای شما مفید بوده، از ویدوآل حمایت کنید
کلیک کنید
سوالات و نظرات کاربران
0
پیام کوچک زاده
سه شنبه، ۱۳ شهریور ۱۳۹۷
سلام ، ببخشید در آن قسمت اول که در مورد موفقیت تحصیلی صحبت کردید خواستم بگویم که من در کتاب (به ژنوم خوش آمدید )خواندم که آزمایشی به همین منظور که آیا IQ و یا موفقیت تحصیلی ارثی است یا خیر انجام گرفت و نتیجه این آزمایش منفی بود ، پس از جناب آقای میلاد شکیب خواهشمندم که این مطلب را تصحیح فرمایند.
با تشکر
0
علی دهقانی
سه شنبه، ۱۷ اسفند ۱۳۹۵
شاید باورتون نشه ولی من همیشه برام این سوال تو ذهنم به وجود میومد که چه چیزایی از خانوادم به ارث بردم چون در طول زندگی یه سری مشکلات برام پیش اومد مثل همون نداشتن محبوبیت در حالی که خود پدر من اینطوری نبود ولی حالا تونستم به یه نتایجی برسم
0
بنیامین عزیزطولی
یکشنبه، ۱۵ اسفند ۱۳۹۵
جالبه؛ داشتم با والدینم این خصوصیات رو همانندسازی میکردم!😄
0
محمد جواد محمدی
شنبه، ۱۴ اسفند ۱۳۹۵
خوب بود
1
فاطمه قربانی
جمعه، ۱۵ بهمن ۱۳۹۵
به صورتی میشه گفت محیط روی بیان ژن ها تاثیر میزاره ممکنه شما ژنی رو داشته باشین و شرایط محیطی باعث غیرفعال شدن و یا خاموش شدن و یا فعال که همون روشن شدن ژن هست بشه
0
کوثر رحیم پور
دوشنبه، ۲۷ دی ۱۳۹۵
بله ارث مهمه اما بعضی از این موارد میتو نه اکتسابی بشه . ما تقریبا همه ی ژن هارو داریم با تقویت اون ها میتونیم به چیژای که میخواییم دست پیدا کنیم.مثلا اگر کسی والدینش در تحصیل موفق نبودند میتونه این ژن رو تقویت کنه و به فرزندش منتقل کنه
0
محبوبه قلی پور
یکشنبه، ۲۶ دی ۱۳۹۵
عالی بود.من خودم با اینکه خیلی تو تغذیه رعایت میکنم ولی کلسترول بالایی دارم.همیشه فکر میکردم ژنتیکی ممکنه باشه ولی شک داشتم.با مطالعه این مقاله برام مسجل شد.ممنون از زحمات شما که مارو درجریان اطلاعات روز قرار میدید.
0
هادي اصفهاني
جمعه، ۲۴ دی ۱۳۹۵
مطلب جالب توجه، تاثیر ارث و ژنتیک بر روی مهارت افراد در رانندگیست.بنابراین نمیشه همه رو به علت رانندگی بدشون سرزنش کرد
0
میلاد کیهان پور
جمعه، ۲۴ دی ۱۳۹۵
چه جالب تاحالا با این دید ندیده بودم
یک سری خصوصیات هم از دوست هامون به ارث میبریم
0
مصطفی کهن
یکشنبه، ۲۱ آذر ۱۳۹۵
ژن خوشگلی و خوشتیپی هم بود جالب میشد.
ژن آدم خوب و بد بودن و خصوصیات اخلاقی هم هست که منتقل میشه به نسل بعدی
برای اینکه بچه هامون باهوش بشن یا کسایی ازدواج کنیم که باهوشن و رده های بالای علمی با نمره عالی درس خوندن
0
Ibrahim
دوشنبه، ۱۵ آذر ۱۳۹۵
سلام با تشکر از شما
آگه بشه چنین متونی رو به صورت پادکست صوتی درآورید در کنار متن چیز پرفکت و کاملی میشه
0
سیاوش غلامی
دوشنبه، ۱۵ آذر ۱۳۹۵
ایول...چه با حال علت کوررنگی آقایونم فهمیدیم...
0
Danial
یکشنبه، ۱۴ آذر ۱۳۹۵
ربط دادن مسئله ی بزرگ اجتماعی مثل محبوبیت به نیاکانی که دارای اطلاعات ارزشمندی در مورد غذا بودند خیلی قابل تامله ،حتی با مطالعات طاقت فرسا . لطفا لینک منبع را به اشتراک بگذارین
0
sh
یکشنبه، ۱۴ آذر ۱۳۹۵
لطفا منبع مطلب رو بذارید!
0
گروه آموزشی ویدوآل
یکشنبه، ۱۴ آذر ۱۳۹۵
(پاسخ)
سلام، پایین مطلب، بخش تهیهکنندگان، منبع درج شده است.
0
امیر قربانی
یکشنبه، ۱۴ آذر ۱۳۹۵
چه چیزهایی از پدر به ارث میرسد
0
پوژنگ پروازی
یکشنبه، ۱۴ آذر ۱۳۹۵
به نام خدا ....
با سپاس،برای نخستین بار بود که مطلع شدم،ریزش موی سر با مادر از نظر ژنتیکی مرتبط است و نه پدر....
پیروز باشید و با تشکر از مطالب مفید،جدید اموزشی و البته اموزنده...
0
مهدی ترابی پاریزی
یکشنبه، ۱۴ آذر ۱۳۹۵
ژنها در دوره تکامل تغییر می یابند.
تهيهکننده
Bright Side
الهام بخش، خلاق و هیجان انگیز
مترجم
میلاد شکیب
تامین و مدیریت محتوا حرفه اصلیام است؛ فرقی نمیکند در یک نشریه یا در فضای آنلاین. آنچه مهم است دقت در نوشتن، استفاده از منابع معتبر، بهرهگیری از یک زبان ساده و روان و تامین محتوای کاربردی است.