از چند درصد مغز خود استفاده می‌کنید؟

از چند درصد مغز خود استفاده می‌کنید؟

گروه آموزشی

ویدوآل

1395/02/09

38899

بار بازدید شده
what-percantage-of-barin-do-we-use یک افسانه‌ی قدیمی می‌گوید ما تنها از 10 درصد مغزمان استفاده می‌کنیم و 90 درصد دیگر به عنوان ظرفیت اضافی باقی می‌ماند. بنظر شما این جمله درست است یا نادرست؟ شما از چند درصد مغز خود استفاده می‌کنید؟
18899
از چند درصد مغز خود استفاده می‌کنید؟
Vidoal
4.35
سرعت نمایش
سوالات و نظرات کاربران
-1
محمدصفا photo
محمدصفا دوشنبه، 03 دی 1397
من فک می کنم انسان در یک روز100% از قدرت مغزش را استفاده میکند ولی انسان در هر لحظه 4.166666666667% از مغزش را استفاده می کند که طی 24 ساعت می شود %100
-1
احمد photo
احمد یکشنبه، 25 آذر 1397
از نظر من ما انسانه از ده درصد مغز استفاده می کنیم چون اگر همه از صد درصد مغز استفاده کنیم همه باید مثل هم باشیم.
1
بهار photo
بهار یکشنبه، 13 آبان 1397
عجب چه اطلاعاتی من امروز کسب کردم
0
محمد photo
محمد جمعه، 16 شهریور 1397
وقتی میگن از 10 درصد به این معنی نیست که قسمت های دیگه فعال نیستن یعنی تمام مغز در حال فعالیت و پردازش هست اما تمام توان و ظرفیت خودش رو به کار نگرفته اگر ما از تمام توان استفاده میکنیم پس چرا هوش مصنوعی برتر از ما هست چرا ما به قسمت های مهم مغز دسترسی نداریم بخش خاطرات و یا تلپاتی این برای مقابله با این هست که فردی به این قدرت دسترسی پیدا نکنه چون بعدش غیر قابل کنترله
0
محمد photo
محمد جمعه، 16 شهریور 1397
همش چرنده گفته این فیلم شاید اینو میخوان تحمیل کنن که کسی به دنبال استفاده از مغز نباشه چطور میگن ما از همه ی مغز استفاده میکنیم و بعد میگن مغز قادر به انجام کارای عجیب و حل مسائل پیچیده هست پس چرا کسی نمیتونه چون که انسان توانایی استفاده از تمام قدرت پردازشی مغز خودشو نداره و در مقابل که هوش مصنوعی بر ما برتری یافته با قدرت پایین تر توانایی استفاده از تمام قدرت پردازشی خودشو داره
0
fatemeh soltaniyan
fatemeh soltaniyan دوشنبه، 04 دی 1396
بنظرم عوامل خیلی زیادی بر تاثیر استفاده از مغز موثره خیلی ها دچار استرس پس از حادثه(بخاطر تصادف،شکست عشقی،تجاوز یا ازار و اذیت جنسی یا خیلی از چیزایی که ما ازش بیخبریم)میشن مثلا کسی که ایکیوش 142 ع بخاطر حادثه ای که داخل نوجوانیش داشته تنها مستونه از 30 درصد از ایکیوش استفاده کنه کسی که با این ایکیو جزو0/05 در جامعس وشاید اگر بهترین نوع تراپی رو پیش بگیره تنها قادر به استفاده از 70 درصدش باسشه و واقعا جای تاسف داره که ایران همچین ادم هایی با هوش بسیار بالا زیاد داره اما اطرافیان طرف از مشکلاتش که شاید داخل گذشتش باشه بیخبرنو تراپی رو شروع نمیکنن و اونارو حروم میکنن
0
fatemeh soltaniyan
fatemeh soltaniyan دوشنبه، 04 دی 1396
بنظرم عوامل خیلی زیادی بر تاثیر استفاده از مغز موثره خیلی ها دچار استرس پس از حادثه(بخاطر تصادف،شکست عشقی،تجاوز یا ازار و اذیت جنسی یا خیلی از چیزایی که ما ازش بیخبریم)میشن مثلا کسی که ایکیوش 142 ع بخاطر حادثه ای که داخل نوجوانیش داشته تنها مستونه از 30 درصد از ایکیوش استفاده کنه کسی که با این ایکیو جزو0/05 در جامعس وشاید اگر بهترین نوع تراپی رو پیش بگیره تنها قادر به استفاده از 70 درصدش باسشه و واقعا جای تاسف داره که ایران همچین ادم هایی با هوش بسیار بالا زیاد داره اما اطرافیان طرف از مشکلاتش که شاید داخل گذشتش باشه بیخبرنو تراپی رو شروع نمیکنن و اونارو حروم میکنن
-1
نرگس ابارشی
نرگس ابارشی چهارشنبه، 20 اردیبهشت 1396
واقعا مغز ابر کامپیوتر انسانه
1
محمد امیر نجفقلی طهرانی
محمد امیر نجفقلی طهرانی یکشنبه، 15 اسفند 1395
مغز انسان حقیقتا شگفت انگیزه
-1
امیری photo
امیری شنبه، 17 مهر 1395
فرگشت خودش هنوز 100%ثابت نشده که با تکیه بر اون بشه فرضیه ی دیگه ای رو ثابت کرد!!
1
محمد محمدبیگی
محمد محمدبیگی چهارشنبه، 01 دی 1395
(پاسخ) فرضیه دیگه ای ؟ فرگشت یک نظریه است که از حالت فرضیه خارج شده و اثبات شده که بهش میگن نظریه فرگشت ... اختلاف بین نظریه و فرضیه رو مطالعه کنید
0
پوژنگ پروازی
پوژنگ پروازی سه شنبه، 23 آذر 1395
ذهن خلاق،عامل موفقیتهای مداوم در زندگانی خواهد بود
-1
علیرضا یوسفی
علیرضا یوسفی شنبه، 17 مهر 1395
عالی بود مرسی. تا حالا فکر میکردم انسان در طول عمرش حداکثر از 3 درصد مغزش استفاده میکنه.
0
امیری photo
امیری شنبه، 17 مهر 1395
تا حدودی قبول داشتم ولی هیچ استدلال و منبع معتبری ذکر نشده بود. در مورد این نظریه که مغز تنها از 10% ظرفیت خودش استفاده میکنه دهها مستند و استدلال محکم و قانع کننده با ذکر نتایج تحقیقات دانشگاههای معتبر دنیا وجود داره. اگر بازم در این مورد مطلب یا ویدیو بزارید ممنون میشم
0
پوریا رجبی
پوریا رجبی چهارشنبه، 26 خرداد 1395
خب اینکه انسان از ده درصد مغز خود استفاده میکند اشتباه محض است چون اصلا فرگشت اونو نمی پذیره و البته بخاطر راندمان طبیعت میتوان گفت که از صددرصد تولید باید انتظار 40 تا 60 درصد کارایی را داشت. و البته این نکته ی مهم که اگر حجم و وزن مغز رو ملاک قرار داد باید فراموش نشه که در کنار سلول های عصبی مغز بیش از یک بیلیون سلول گلیال مشغول فعالیت هستند که وظیفه ی آنها تفکر و تصمیم نیست بلکه محافظت و غذا رسانی به سلول های عصبی است
توضیحات
یک افسانه‌ی قدیمی می‌گوید ما تنها از 10 درصد مغزمان استفاده می‌کنیم و 90 درصد دیگر به عنوان ظرفیت اضافی باقی می‌ماند.
تبلیغ کنندگان وعده دادند که این استعداد نهفته را به کمک شیوه‌های علم عصب شناسی فعال کنند، اما تنها کاری که واقعا  انجام دادند، نفوذ به کیف پول شما بود.
3/2 مردم و نزدیک 2/1 اساتید علوم مختلف به اشتباه افسانه‌ی ده درصدی را باور کرده‌اند.
در سال 1890، ویلیام جیمز، پدر روان شناسی آمریکا گفته است که اکثر ما از استعداد مغزمان استفاده نمی‌کنیم. منظور جمیز از این ادعا، به مبارزه طلبیدن ما بود نه متهم کردن ما به استفاده‌ی اندک از مغز، اما این سوء تفاهم همچنان باقی ماند.
دانشمندان تا مدت‌ها، نتوانستند کاربرد لب بزرگ پیشانی یا نواحی گسترده‌ای از لب آهیانه را دریابند. صدمه به این قسمت‌ها موجب هیچ زیان حرکتی یا حسی نمی‌شد، بنابراین کارشناسان نتیجه گرفتند  که این قسمت‌ها هیچ کاری انجام نمی‌دهند. دهه‌ها این نواحی، بخش‌های خاموش نام داشتند و عملکردشان گنگ بود. پس از آن بود که متوجه قابلیت اجرایی و یکپارچه‌ی این بخش‌ها شدیم که بدون آن ها نمی‌شد نام ما را بشر گذاشت. این بخش‌های مغز در استدلال انتزاعی، برنامه‌ریزی، سبک سنگین کردن تصمیمات و انعطاف پذیری در سازگار شدن با شرایط، بسیار حائز اهمیت هستند.
بی‌مصرف ماندن 10/9 مغز در جمجمه، نسبت به میزان مصرف انرژی آن، بسیار مسخره به نظر می‌رسد.
مغز جوندگان و سگ سانان از 5% انرژی کل بدن استفاده می کند.
میمون‌ها از ده درصد و مغز یک انسان بالغ که 2% از وزن بدن است از 20 درصد گلوکزی که روزانه مصرف می شود، استفاده می‌کند.
این عدد در کودکان 50 و در شیرخواران به 60% می‌رسد که با در نظر گرفتن اندازه‌ی مغز انسان نسبت به بدن، بسیار بیش از حد انتظار است.
مغز انسان 1.5 کیلوگرم، مغز فیل 5 و مغز وال 9 کیلوگرم است. با این حال براساس وزن، انسان بیش از هر گونه‌ای نورون دارد. این انبوه نورون، چیزی است که ما را این چنین هوشمند می سازد. بین اندازه‌ی بدن و تعداد نورون‌هایی که یک جانور مثل ما می‌تواند تحمل کند، توازن وجود دارد.
یک میمون 25 کیلویی باید، 8 ساعت در روز غذا بخورد تا مغزی با 53 میلیارد نورون را سرپا نگه دارد.
1.5 میلیون سال پیش، اختراع آشبزی به ما برتری داده است. غذای پخته شده، در بیرون از بدن، نرم شده، هضم آن آسان شده و روده‌هایمان نیز انرژی آن را آسان‌تر جذب می کنند.
پختن غذا، زمان و انرژی بیش‌تری نسبت به زمان خام خواری فراهم می‌آورد و به این ترتیب ما می‌توانیم مغزی با بیش از 86 میلیارد دسته نورون متراکم، یعنی 40% بیش‌تر از میمون، داشته باشیم.
مغز این گونه عمل می‌کند:
نیمی از کالری‌ که مغز می‌سوزاند، تنها صرف بی‌عیب و نقص ماندن ساختار بدن به وسیله‌ی پمپ یون‌های سدیم و پتاسیم در اطراف غشاء، برای حفظ بار الکتریکی می‌شود. برای انجام این کار مغز باید پر انرژی باشد.
مغز به طرز حیرت‌ آوری هر دقیقه 3.4 x 10^21 مولکول ATP که کوره‌ی زغال سنگ بدن است، مصرف می‌کند. حفظ پتانسیل استراحت در 86 میلیارد نورون به انرژی زیادی نیاز دارد و به این معناست که انرژی کمی برای فرستادن پیام به آکسون‌ها و اطراف سیناپس‌ها باقی می‌ماند، برای تامین انرژی لازم، اعصاب غیرفعال می‌شوند تا کارها انجام شوند.
حتی اگر درصد کمی از نورون‌ها در یک ناحیه فعال شوند بار انرژی حاصل از تولید جرقه در سراسر مغز، ناپایدار خواهد بود.
حال نوبت فرایند مصرف بهینه انرژی است تا هر بار فقط به تعداد کمی از سلول ها اجازه‌ی فرستادن پیام را بدهد، به این کار کدگذاری نامتراکم گفته می‌شود که کم‌ترین میزان انرژی را مصرف کرده و بیش‌ترین مقدار اطلاعات را حمل می‌کند. علت آن هم این است که تعداد کم پیام‌ها، هزاران راه ممکن برای انتشار خود دارند.
ایراد کدگذاری نامتراکم بین تعداد زیادی نورون، مصرف زیاد انرژی آن است.
بدتر از آن این که اگر بخشی از سلول‌ها هیچ وقت فعال نشوند، اضافی به شمار می‌آیند و روند تکامل باید خیلی وقت پیش از شر آن خلاص می‌شد.
راه حل آن، پیدا کردن مناسب‌ترین سلول‌هایی است که مغز می‌تواند هر بار فعال کند.
برای حداکثر بهره‌وری، بین 1 تا 16 درصد سلول‌ها باید هر بار فعال شوند. این حداقل انرژی است که باید با آن زندگی کرد تا هوشیار بمانیم.
دلیل ضرورت حفظ منابع مغز، این است که اکثر فعالیت‌های آن باید در حالت ناخودآگاه انجام بگیرند. به همین دلیل انجام چند کار به صورت هم زمان بیهوده است. ما موقع انجام دو کار با کمبود انرژی مواجه میشیم، چه برسد به انجام 3 یا پنج کار همزمان!
زمانی که چندکار را با هم انجام می‌دهیم عملکرد ما نسبت به زمانی که روی هر یک بصورت جداگانه تمرکز می‌کنیم، ضعیف‌تر خواهد بود.
آمار علیه ما هستند. مغز شما هوشمند و قوی است. آن قدر قوی که به نیروی زیادی برای قوی باقی ماندن نیاز دارد و آن قدر هوشمند که برنامه‌ی مصرف بهینه انرژی ساخته است. پس نگذارید این افسانه فریبنده که مغز تنبلی دارید، حس بدی را به شما القاء کند. این حس، هدر دادن انرژی محسوب می‌شود، بعد از این همه بحث،
حتما متوجه شده‌اید که هدر دادن انرژی ذهنی، اشتباه است. شما ملیون ها نورون تشنه‌ی قدرت دارید، پس دست به کار شوید.

تهيه‌کننده

Ted Ed
Ted	 Ed

تد سکویی برای انتشار ایده‌هایی است که ارزش انتشار دارند. تد کار خود را در سال 1984 به عنوان کنفرانسی که فصل مشترک تکنولوژی، سرگرمی و طراحی بود آغاز کرد.

مترجم,گوينده

فائزه مجاهدطلب
فائزه مجاهدطلب

رشته‌ی بازیگری-کارگردانی رو در دانشگاه هنر تهران خوندم. بازیگری رو دوست دارم و دلم می‌خواد که هر روز از زندگیم پر از تجربه‌های جدید باشه.