توانایی پیش‌بینی همه چیز!

توانایی پیش‌بینی همه چیز!

گروه آموزشی

ویدوآل

1395/05/03

16982

بار بازدید شده
Can-we-Predict-Everything ما در زندگی روزمره‌مان به پیش‌بینی‌های قطعی عادت کرده‌ایم. وقتی توپی را به هوا پرتاب می‌کنیم، با حرکتی بیضی‌شکل دوباره بر زمین می‌افتد. اما فیزیک کوانتوم این‌گونه نیست؛ زیرا مکانیک کوانتوم...
7982
توانایی پیش‌بینی همه چیز!
Vidoal
4.58
سرعت نمایش
سوالات و نظرات کاربران
0
Faryad photo
Faryad چهارشنبه، 19 دی 1397
جالب بود
1
محبوبه قلی پور
محبوبه قلی پور پنج شنبه، 19 اسفند 1395
نظریه کوانتوم خیلی وسیع هستش.وخیلی جذاب.ولی فیلم خیلی کوتاه بود
توضیحات
ما در زندگی روزمره‌مان به پیش‌بینی‌های قطعی عادت کرده‌ایم. وقتی توپی را به هوا پرتاب می‌کنیم، با حرکتی بیضی‌شکل دوباره بر زمین می‌افتد چتر خود را توی خیابان بگذارید، وقتی برگردید، هنوز هم یک چتر آنجا است.
 اما فیزیک کوانتوم این‌گونه نیست؛ زیرا مکانیک کوانتوم به ما اجازه نمی‌دهد که آینده را به‌طور کامل پیش‌بینی کنیم و تنها احتمال چیزهای متفاوتی که قرار است بیفتد را را پیش‌بینی می‌کند و هیچ‌چیز درباره‌ این‌که کدام‌یک اتفاق می‌افتد را به ما نمی‌گوید.
 خب، ممکن است شما بگویید که پیش‌بینی آب‌و‌هوا هم همینطور است. هواشناس فقط می‌تواند به شما ‌بگوید که چقدر احتمال بارش وجود دارد و نمی‌تواند به‌طور قطعی بگوید  که باران خواهد بارید یا خیر. اما شاید هواشناس فقط مشکلش این است که اطلاعات کافی درباره‌ این‌که به‌طور دقیق مولکول‌های آب‌و‌هوا در کجای دنیا هستند را نداشته یا الگوی مناسبی برای تشریح فعل و انفعالات آن‌ها یا کامپیوتری که به اندازه‌ کافی سریع باشد را در اختیار نداشته باشد تا بتواند تمام آن زیلیاردها(bajillion) فعل و انفعال را شبیه‌سازی کند.
اگر در‌اصل اطلاعات  کافی و یک کامپیوتر پرسرعت داشت، الگوی هواشناسی او به شما دقیقا نشان می‌داد  که هر کدام از قطرات باران در کدام نقطه به زمین می‌خورند. درست است؟ این فرضیه‌ معقول که اگر فقط اطلاعات بیشتر داشتید، می‌توانستید برای همه‌چیز توضیحی بیابید، نقطه‌نظر «کلاسیک» و «جبرگرایانه»‌ جهان است و برای مدتی فیزیکدانان بسیاری از جمله آلبرت اینشتین فکر می‌کردند که این موضوع در مورد مکانیک کوانتوم هم باید حقیقت داشته باشد. ممکن است ما تنها اطلاعات کافی نداریم  تا در الگوهای کوانتومی خود قرار دهیم یا شاید متغیرهای کلاسیکی وجود دارند که از دید و آزمایش‌های ما پنهان مانده‌اند؛ داده‌هاییه برای هر چیزی تعریف کاملی در خود دارند، بدون این‌که به مکانیک کوانتوم و تفکری اینچنینی مانند «من احتمال 50-50 می‌دهم که گربه مرده باشد» احتیاج داشته باشند. البته گویا ما در‌واقع می‌توانیم وجود یا عدم‌وجود این‌گونه توضیحات کلاسیک ضمنی فیزیک کوانتوم را حتی به‌طور فرضی مورد آزمایش قرار دهیم.
 جزئیات این فرضیه موضوع ویدئوی دیگری هستند. اما این آزمایش به ما می‌گوید که هیچ‌گونه تفسیر کلاسیک، روزمره یا ضمنی از مکانیک کوانتوم وجود ندارد و آقای اینشتین این به آن معنی است که جهان بر‌اساس مکانیک کوانتوم است، حال می‌خواهد به احتمال 50‌درصد  خوشتان بیاید یا نه.

تهيه‌کننده

Minute Earth
Minute  Earth

Science and stories about our awesome planet! Created by Henry Reich, with Omkar Bhagat, Emily Elert, Alex Reich, Peter Reich, Ever Salazar, and Kate Yoshida. Music by Nathaniel Schroeder.

مترجم

هادی بیانی‌فر
هادی بیانی‌فر

در دانشگاه هنر تهران، ادبیات نمایشی خوندم و عاشق مسافرت هستم.

گوینده

فائزه مجاهدطلب
فائزه مجاهدطلب

رشته‌ی بازیگری-کارگردانی رو در دانشگاه هنر تهران خوندم. بازیگری رو دوست دارم و دلم می‌خواد که هر روز از زندگیم پر از تجربه‌های جدید باشه.